Informatii tabara

 • Home
 • Informatii tabara

Tabara este un mod ideal de a experimenta activitati noi

Daca va intrebati care sunt beneficiile participarii la tabara, iata o lista sumara:

1 Dezvoltarea independentei
in tabara copiii sunt scosi din mediul lor obisnuit. Vor invata sa aiba grija de ei insisi, vor avea ocazia sa ia singuri decizii si sa gestioneze diverse aspecte ale rutinei zilnice: spalatul zilnic, alegerea vestimentatiei potrivite pentru vremea de afara, dar si activitatile la care doresc sa participe. 

Desigur, ei sunt incurajati sa fie independenti, insa sunt si supravegheati, acesta fiind modul ideal de a invata sa fie responsabili, fara a-si asuma riscul alegerilor complet gresite. Este mediul potrivit pentru a-si testa limitele si a experimenta, in siguranta, alaturi de oameni dedicati, tineri si energici. Ghizii, supraveghetorii si instructorii din tabere sunt vazuti mai putin ca autoritati si mai mult ca prieteni, ceea ce le da copiilor increderea de a se deschide si a se bucura din plin de toate activitatile.

Cresterea increderii in sine

2. Cresterea increderii in sine
A-ti face noi prieteni este intotdeauna o experienta complexa presarata cu teama,curiozitate, dar si entuziasm si satisfactie.
Cand nu ii mai ai pe mama si pe tata sa te ajute sa abordezi pe cineva si sa creezi o conexiune, trebuie sa fii tu insuti, sa-ti asculti instinctul si sa inveti sa te descurci. Odata ajunsi in tabara, copiii realizeaza ca toti sunt in aceeasi situatie si sunt toti ocomunitate. Increderea in sine se dezvolta atunci cand copiii se simt bine in legatura cu propria lor contributie la activitatea de grup, atunci cand ideea lor este pusa in practica, cand opinia lor este luata in considerare, cand traiesc intr-un mediu in care nu decide nimeni pentru ei.
3. In tabara vor sta afara, vor respira aer curat, vor alerga, isi vor face prieteni si vor sta departe de trafic, aglomeratie si toate celelalte neajunsuri si influente negative ale orasului.
In plus, nu vor avea acces la calculator, la tableta, la televizor toata ziua si, cu sprijinul parintilor, foarte putin acces la telefon. Va fi ca o binemeritata vacanta pentru mintea si sufletului ambelor parti: parinti si copii.

4. Intarirea abilitatilor sociale
Crescand increderea sociala a copilului, aceasta experienta se poate dovedi extrem de valoroasa, mai ales atunci cand trebuie sa schimbe colectivul (spre exemplu cand trece din gradinita in clasa I sau din clasa a VIII-a in liceu).
Departe de tablete, computere si pe cat se poate departe si de telefoane, copiii invata ca exista solutii la orice problema si ca sta in puterea lor sa le gaseasca (in special daca discuta despre ele), descopera placerea de a sta la povesti dupa ora stingerii, de a face planuri pentru a doua zi si de a impartasi pareri si sentimentele despre orice, pe scurt: Invata cum trebuie sa procedeze pentru a comunica eficient.
5. Copiii se intorc din tabara dupa cea mai grozava saptamana din viata lor. si-au facut noi prieteni au avut parte de o multime de experiente si activitati noi, dar, cel mai important, se simt plini de incredere. Amintirile din timpul taberei vor dainui peste ani, vor ramane alaturi de ei si in anii maturitatii.
6. Majoritatea taberelor sunt situate in zone ceva mai departate de civilizatie si mai apropiate de natura. Copiii care si-au petrecut majoritatea timpului in oras vor avea ocazia sa exploreze si sa descopere natura.
7. Taberele sunt mediul ideal pentru exersarea abilitatilor de lider, deoarece copiii vor  trebui sa faca alegeri si sa ia decizii, sa conduca proiecte si sa coordoneze echipe. Unii copii se vor remarca prin initiativa, fiind cei care vor seta pasul si tonul pentru alti copii. Ordinea intre ei se va crea natural si ei se vor simti ca o echipa.

Educatia este stiinta de a asculta aproape orice fel de spuse fara a-ti pierde stapanirea, sau increderea in tine insuti. – Winston Churchill

Academia Strumfilor isi propune indeplinirea obiectivelor generale prin respectarea urmatoarelor drepturi
Facem ceea ce este mai bun si mai stralucitor pentru activitati ale strumfilor.

Contact

Social Media

Cart

No products in the cart.

scroll-top
Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
 • Image
 • SKU
 • Rating
 • Price
 • Stock
 • Availability
 • Add to cart
 • Description
 • Content
 • Weight
 • Dimensions
 • Additional information
 • Attributes
 • Custom attributes
 • Custom fields
Click outside to hide the comparison bar
Compare